Logotyp

Nu inför METRO THERM energiklassning!

Nu skall det märkning på…
Ny energimärkning gäller även varmvattenberedare och värmepumpar, och vi är redo på METRO THERM!

Vi känner sedan tidigare till EU:s system med energimärkning från de flesta större apparater i huset som är energikrävande – som till exempel kylskåp och spis men även annan hemelektronik. När vi köper en ny kyl/frys, kan vi enkelt och snabbt få en överblick över energiklass – och hur lite (eller mycket) el som produkten använder.

Den 26 september 2015 utökas energimärkning till att även appliceras på värmeproducerande produkter. Det innebär att även delar av sortimentet från METRO THERM kommer att märkas med energiklass samt förbrukning i kWh. Det kommer att tillämpa på våra varmvattenberedare där också den exakta vattenvolymen i behållaren också måste visas.

Mer energieffektiva produkter

När EU har utvidgat systemet till att även omfatta värmeproducerande produkter, är det en del av en större insats för att få tillverkarna att utveckla produkter med ökad energieffektivitet och för konsumenterna att välja de mest energieffektiva produkter. Konkret innebär detta att från den 26 september kommer bland annat alla våra varmvattenberedare vara utrustade med energimärkning - och naturligtvis är vi redo.

Bättre isolering i våra behållare

Hos oss på METRO THERM vi redan har tagit flera initiativ för att förbättra energieffektiviteten. Behållarna generellt har finjusterats en del genom viss förändring på innerbehållaren så det blir mer utrymme för isolering. Dessutom har vi investerat i en ny typ av isolerande skum som ger en mycket bättre isolering och minskar risken bättre isolering och minskar risken att isoleringen bryts ner och med tiden blivit mindre effektiv. Allt som allt, kommer METRO THERM:s behållare att även fortsättningsvis vara kända för samma goda kvalitet som tidigare.

Behållare i absolut högsta energiklass

Vi lanserar samtidigt våra nya PLUS-beredare i energiklass A! Det är den bästa klass en varmvattenberedare med spiral kan uppnå. Våra klassiska elberedare är klassade som C på de flesta modeller.
Läs mer om METRO THERM Plus-beredare här.

Därutöver kan också nämnas METROAIR Aqua, vår varmvattenberedare som tar till vara på frånluften och minskar energibehovet med 70 % - den är märkt energiklass A! Dessutom bidrar den till ett bättre inomhusklimat tack vare sin ventilationsdel.
Läs mer om METROAIR Aqua här.

Nettovolym kommer på etiketten

Med den nya märkningen kommer också nettovolym på METRO THERM:s varmvattenberedare att framgå. Det finns en skillnad mellan den i det närmaste ”exakta” volymen på en behållare, jämfört med bruttovolym eller vad beredaren är benämnd som. Till exempel vår populära modell 110. Det behöver inte betyda att den exakta nettovolymen är just 110 liter. Nettovolymen varierar från modell till modell.
Anledningen är att inuti behållaren kan det finnas komponenter som upptar utrymme, såsom värmeslingor och liknande, och därför varierar det specifika vattenvolymen. Det är lätt att få en överblick över nettovolym av den nya energimärkningen. Nettovolym är ett vägledande tal - alla våra beredare uppfyller mer än väl relevanta avtappningsklasser som de testas för.
Du kan se energimärkningen på våra varmvattenberedare på vår hemsida under respektive produkt.

Läs mer om energimärkning

I Sverige är det Energimyndigheten som driver frågorna om energi- och klimatmål. Den nya energimärkningen som införs den 26 september, är mycket mer utvecklad än tidigare och gäller ett brett spektra av produkter. Mer om projektet finns att läsa på Energimyndighetens hemsida. http://www.energimyndigheten.se/Foretag/Ekodesign/ 

Fler nyheter

Varmvattenberedare för sommarstuga och fritidshus

Säsongen för fritidshus och sommarstugor är här. Vi har ett stort sortiment för denna typen av behov: Smidiga varmvattenberedare som enkelt kan placeras även där det är begränsat med plats.
Se särskilt våra beredare i serierna Så'nett och Minett.

Beställning av broschyrer

Fyll i formuläret nedan för att beställa broschyrer. Ni kan också mejla in er beställning till info@metrotherm.se

Smart styrning i METROs nyheter

I samband med VVS-mässan Nordbygg, lanserar METRO THERM ytterligare ett antal modeller av varmvattenberedare.
- Trots ett extremt brett produktprogram, fyller vi nu igen luckor i produktutbudet som vi sett en efterfrågan på, säger Thomas Svensson, produktansvarig för varmvattenberedare.

Nästa generations varmvattenberedare är här

Nu är lösningen här för den som vill spara flera 1 000-lappar varje år. Med modern värmepumpsteknik som återvinner energin ur frånluften, kan du med METROAIR Aqua sänka energiförbrukningen för ditt varmvatten med 70 %.
- Du kan så klart se en besparing i kronor. Men den stora vinsten är att du får ett friskt och syrerikt inomhusklimat, säger Emanuel Johanzon, ny produktansvarig för METRO THERMS nya produktsegment Bostadsventilation och värmeåtervinning.