Logotyp

Smart styrning i METROs nyheter

I samband med VVS-mässan Nordbygg, lanserar METRO THERM ytterligare ett antal modeller av varmvattenberedare.
- Trots ett extremt brett produktprogram, fyller vi nu igen luckor i produktutbudet som vi sett en efterfrågan på, säger Thomas Svensson, produktansvarig för varmvattenberedare.

På Nordbygg-mässan visas spännande nyheter i form av klassiska Cabinet-beredarna, som presenteras i ett ECO-utförande med SMARTkontroll.

- Styrsystemet lär sig den faktiska förbrukningen genom att kontinuerligt läsa av mönstret i hushållets varmvattenförbrukning vad det gäller tidpunkt och volym. Detta sparar energi och ser till att det finns tillräckligt varmt vatten för hela familjen, säger Thomas Svensson.
Den energismarta styrningen har tre effektlägen.
ECO-mode (ekonomiläge där beredaren värmer vattnet beroende på konsumtionsmönster), manuellt läge (fyra olika temperaturnivåer) samt semesterinställning (frostskydd och säkerställer skydd mot legionella).
- I och med att merkostnaden är så pass marginell med en smart ECOkontroll, går det att göra snabba besparingar i både energi och kostnader under beredarens livslängd.
Även dessa ECO-beredare innebär förbättringar i energiklassning, jämfört med traditionell Cabinetberedare (som i Energimyndighetens test visade sig ha minst värmeförlust).
Läs mer om METRO THERMS SMART-beredare här.

Se nyheterna på Nordbygg

Klassiska METRO Minett får nu ytterligare två modeller i produktfamiljen. Storsäljarna Minett 15 och 30, erbjuds nu även i utförande med röranslutningar nedåt.
- Vi har fått önskemål om alternativ till installationer där det mer lämpar sig mer med anslutningarna i botten. Det tillgososer vi nu, säger Thomas Svensson och påpekar att det också finns energimässiga fördelar med röranslutningarna i botten.
- Båda de här nya Minett-beredarna får ännu bättre energiklassning.
Läs mer om MINET-beredarna här.

På Nordbygg visas även METRO Plus-beredare som har nått upp till A-klassning. Dessa är för extern värmekälla och levereras utan elpatron men med en extra kraftfull värmespiral.
- En utmärkt lösning att kombinera med biobränslepannor eller fjärrvärme, förklarar Thomas Svensson.

Fler nyheter

Tankar från Akvaterm - nyhet hos Metro Therm

Metro Therm breddar sitt sortiment ytterligare. I och med att Metro Therm nu också är det svenska koncernbolag som säljer det finska systerbolaget Akvaterms ackumulatortankar på den svenska marknaden.

- Tack vare den fusionen i Finland så kan vi nu erbjuda skräddarsydda lösningar för ackumulatortankar upp till 10 000 liter, säger Thomas Svensson, produktansvarig hos Metro Therm.

Varmvattenberedare för sommarstuga och fritidshus

Säsongen för fritidshus och sommarstugor är här. Vi har ett stort sortiment för denna typen av behov: Smidiga varmvattenberedare som enkelt kan placeras även där det är begränsat med plats.
Se särskilt våra beredare i serierna Så'nett och Minett.

Beställning av broschyrer

Fyll i formuläret nedan för att beställa broschyrer. Ni kan också mejla in er beställning till info@metrotherm.se

Nästa generations varmvattenberedare är här

Nu är lösningen här för den som vill spara flera 1 000-lappar varje år. Med modern värmepumpsteknik som återvinner energin ur frånluften, kan du med METROAIR Aqua sänka energiförbrukningen för ditt varmvatten med 70 %.
- Du kan så klart se en besparing i kronor. Men den stora vinsten är att du får ett friskt och syrerikt inomhusklimat, säger Emanuel Johanzon, ny produktansvarig för METRO THERMS nya produktsegment Bostadsventilation och värmeåtervinning.