Logotyp

Dimensioneringsförutsättningar

När vi har beräknat rekommendationerna på antalet lägenheter och bostads­yta utgår vi från de senaste ­kraven i BBR. Med hjälp av energiförbrukningen och ­kategoritalen ­(utnyttjningstid) för de olika zonerna kan vi räkna ut ­effektbehovet. 
I våra dimensioneringsexempel så har vi utgått från bostäder i zon 3.Beräkning av värmeeffekt
Rekommendationerna utgår ifrån att fastigheterna värms med radiatorer, 
60 °C framledning och 40 °C retur vid DUT och att lägenheterna har en genomsnittlig yta på 71 m².

Beräkning av tappvarmvatten
För att dimensionera varmvatteneffekten ­använder vi oss av Svensk Fjärrvärmes  (idag Energiföretagen) ­tekniska bestämmelser F:101 där utprövade samman­lagringseffekter ger ett sannolikt flöde per lägenhet. Vid andra förhållanden tar vi fram handlingar på anmodan. 

Fler nyheter

Tankar från Akvaterm - nyhet hos Metro Therm

Metro Therm breddar sitt sortiment ytterligare. I och med att Metro Therm nu också är det svenska koncernbolag som säljer det finska systerbolaget Akvaterms ackumulatortankar på den svenska marknaden.

- Tack vare den fusionen i Finland så kan vi nu erbjuda skräddarsydda lösningar för ackumulatortankar upp till 10 000 liter, säger Thomas Svensson, produktansvarig hos Metro Therm.

Varmvattenberedare för sommarstuga och fritidshus

Säsongen för fritidshus och sommarstugor är här. Vi har ett stort sortiment för denna typen av behov: Smidiga varmvattenberedare som enkelt kan placeras även där det är begränsat med plats.
Se särskilt våra beredare i serierna Så'nett och Minett.