Logotyp

Ledig tjänst: Teknisk produkt- och applikationsspecialist

METRO THERM AB söker en teknisk produkt- och applikationsspecialist

Lämplig bakgrund är teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot energi, vvs och styr-och regler.

I arbetsuppgifterna ingår beräkning och dimensionering av fjärrvärmecentraler, värmeväxlare och värmepumpar, offertarbete, framtagande av teknisk dokumentation m.m. Därutöver även dimensionering av FTX-aggregat.

Du blir en viktig del i ett team som hanterar kundbearbetning av konsulter, fastighetsägare och installatörsledet varvid även tjänsteresor och kundbesök kan förekomma. Även support mot våra servicepartner och återförsäljare förekommer. Att hålla i utbildning, såväl internt som externt, är en viktig del av din roll.

Vi erbjuder ett fritt och omväxlande arbete där tekniskt arbete varvas med kundkontakt. Utbildning för arbetsuppgifterna sker internt.

God datorvana är ett krav, liksom god social förmåga eftersom jobbet innebär kundkontakter.

Branschkunskap och arbetslivserfarenhet av klimatanläggningar med inriktning på värme, styr och reglering, kyla eller ventilation är meriterande, men inget krav.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Du blir stationerad på vårt svenska huvudkontor i Kalmar. Du kommer att ha ett tätt samarbete med respektive regionansvarig säljare.

För mer info om tjänsten kontakta Michael Kanstrup Jensen, VD, mkj@metrotherm.dk alternativt Martin Arnér, vice VD, martin.arner@metrotherm.se / telefon 0480-49 99 43, dit du även skickar din ansökan tillsammans med CV. Skicka gärna in din ansökan omgående, då vi tillämpar löpande urval (dock allra senast 2019-03-19).


Om företaget

Metro Therm började leverera värme redan 1921 och idag är man Sveriges bredaste leverantör av värmeprodukter. Metro Therm gruppen omsätter ca 850 MSEK och har sitt huvudsäte i Danmark. Metro Therm AB har sitt svenska huvudkontor och lager i Kalmar. Företaget omsätter ca 100 MSEK och har 15 medarbetare. Metro Therm ingår i börsnoterade NIBE koncernen med över 20 miljarder i omsättning och ca 15 000 medarbetare runt om i världen.

Den grundläggande idén är att samla alla former av lösningar för uppvärmning av vatten inom MTG-gruppen genom offensiv produktutveckling och marknadsorienterad expansion. Därmed kan man vara en trovärdig samarbetspartner både nationellt och internationellt.

METRO THERM arbetar inom områdena varmvattenberedare, bostadsventilation, fjärrvärme, värmepannor (el, pellets, ved), solenergi och ackumulatortankar. Företaget kan erbjuda kompletta system till kommersiella fastigheter såväl som enskilda installationer för privatpersoner. 

METRO THERMS kunder är i regel Sveriges VVS-grossister. Även hustillverkare och energiverk är en viktig målgrupp.

Därutöver bearbetar METRO THERM, som har en stark position bland svenska VVS-grossister, även aktivt de återförsäljare/VVS-installatörer samt vvs-konsulter som verkar på den svenska marknaden.

Fler nyheter

Tankar från Akvaterm - nyhet hos Metro Therm

Metro Therm breddar sitt sortiment ytterligare. I och med att Metro Therm nu också är det svenska koncernbolag som säljer det finska systerbolaget Akvaterms ackumulatortankar på den svenska marknaden.

- Tack vare den fusionen i Finland så kan vi nu erbjuda skräddarsydda lösningar för ackumulatortankar upp till 10 000 liter, säger Thomas Svensson, produktansvarig hos Metro Therm.

Varmvattenberedare för sommarstuga och fritidshus

Säsongen för fritidshus och sommarstugor är här. Vi har ett stort sortiment för denna typen av behov: Smidiga varmvattenberedare som enkelt kan placeras även där det är begränsat med plats.
Se särskilt våra beredare i serierna Så'nett och Minett.