Logotyp
{alt_text}

Tankar från Akvaterm - nyhet hos Metro Therm

Metro Therm breddar sitt sortiment ytterligare. I och med att Metro Therm nu också är det svenska koncernbolag som säljer det finska systerbolaget Akvaterms ackumulatortankar på den svenska marknaden.

- Tack vare den fusionen i Finland så kan vi nu erbjuda skräddarsydda lösningar för ackumulatortankar upp till 10 000 liter, säger Thomas Svensson, produktansvarig hos Metro Therm.

Akvaterm har mångårig tradition av produktion av specialanpassade ackumulatortankar för systemlösningar. Många gånger säljs dem till storskaliga värmepumpsprojekt.

Bolaget har nu fusionerats med fabriken som sedan tidigare producerar Metro Therms Focus-pannor i Finland; Kaukora Oy.
- Kaukora har länge varit duktiga på standardiserade ackumulatortankar. I och med att vi nu går samman med Aktaterm, får vi en oerhörd bredd. Akvaterms styrka är kundanpassade produkter, säger Mikko Hummelin som är försäljningschef för finska Kaukora och styrelseledamot hos Metro Therm.

Ackumulatortankar är dock inget nytt för METRO THERM som under många år sålt FOCUS ackman-serie - vilka fortsatt erbjuds i sin breda serie.

Ackumulatortanken är hjärtat i ett flexibelt värmesystem. Ackman-tankarna från METRO THERM är byggda för att vara flexibla så att du i framtiden kan komplettera eller förändra ditt värmesystem. Ladda tankarna med värme från vedpanna, flis eller pellets, el eller värmepump och spetsa med solenergi. Allt är möjligt med Ackman ackumulatortankar.

Alla Ackman-tankar är konstruerade för att kunna passera en vanlig 80 cm bred dörr. Alla anslutningar är placerade på fronten för att underlätta installationen.Tankarna har dubbla varmvattenslingor som värmer vattnet i samma takt som du förbrukar det. Några tankar har dessutom löstagbara slingor. Alla är förberedda för solvärme. Men framför allt är tankarna av allra högsta kvalitet för lång livslängd.

Fler nyheter

Varmvattenberedare för sommarstuga och fritidshus

Säsongen för fritidshus och sommarstugor är här. Vi har ett stort sortiment för denna typen av behov: Smidiga varmvattenberedare som enkelt kan placeras även där det är begränsat med plats.
Se särskilt våra beredare i serierna Så'nett och Minett.