Logotyp

Energisnåla beredare med Smart Control

2014 utsedde Energimyndigheten METRO Cabinet till vinnare i ett oberoende test av varmvattenberedare i sitt segment på den svenska marknaden. Framförallt hävdades att tack vare låga energiförluster kunde man spara mycket pengar. Det tillsammans med en tidlös och stilren design har gjort produkterna väldigt populära i svenska hem och fritidshus. 

Med Smart Control blir de redan energisnåla beredarna ännu effektivare. Smart Control är en uppgradering mot den traditionella vred-styrningen och kan ge ytterligare energibesparning på upp till 12 %, detta tillsammans med de redan låga energiförlusterna borgar för en framtidssäkrad produkt. 

Varmvattenberedarna med Smart Control registrerar ett förbrukningsmönster och anpassar sin uppvärmning därefter. Detta ger en energibesparning samtidigt som de säkerställer att det alltid finns så mycket varmvatten som möjligt i beredaren - när det behövs.

Smart Control har tre inställningslägen: semester-, manuell-, och ECO-läge.

Semesterläge
Ett standby-läge där beredaren sänker temperaturen så att den är frostsäkrad vid 6 °C (samt säkerställer skydd mot legionella). Det går inte att välja någon annan temperatur vid detta läge).

ECO-läge
Beredaren registrerar konsumtionsmönstret över senaste veckan och värmer därefter bara upp den mängd varmvatten som beräknas användas. Förändrade konsumtionsmönster uppdateras därmed automatiskt till nästa vecka.

Manuellt läge
Ett traditionellt läge där hela beredaren upphettas till den förvalda temperaturen. Fyra temperaturlägen finns att välja mellan genom att trycka på nivåknapparna pil upp och pil ned.

 

Beredare med Smart Control
Modell

60 R Smart

60 E Smart

110 E Smart

140 R Smart

160 E Smart

Beteckning

Typ 206RE

Typ 206ECO

Typ 211ECO

Typ 214RE

Typ 216ECO

Bild

Korrisionsskydd

Rostfri

Emaljerad

Emaljerad

Rostfri

Emaljerad

Antal duschar

ca 2-3

ca 3-4

ca 5-6

ca 7-8

ca 7-8

RSK-nr

6938105

6938056

6938057

6938104

6938058

» Läs mer om METRO Cabinet Smart här