Logotyp

Tankar för en flexibel framtid

Ackumulatortanken är hjärtat i ett flexibelt värmesystem.Tanken är ett magasin för värme som tillåter pannan att arbeta på maximal effekt och ta vara på varje gnutta energi ur veden. Mindre värme försvinner ut genom skorstenen, det går åt mindre ved och röken blir mycket renare.

Tankar finns i olika storlekar och dimensioneras efter pannans storlek och husets värmebehov. En tumregel är att tanken aldrig ska vara mindre än den mängd energi som en fulladdad panna producerar. Om du inte får plats med en tillräckligt stor tank, eller om dörren är för liten, går det att installera flera mindre tankar.

Ackumulatortanken fungerar också som varmvattenberedare och värmemagasin för solpaneler. Det här är förklaringen till att solpanelerna kan lämna ett bidrag till uppvärmningen under stora delar av året och klara varmvattnet på sommaren.

Om du vill vara flexibel för framtiden, välj en ackumulatortank med dubbla varmvattenslingor och en laddslinga för sol. Det är en fördel om slingorna är utbytbara, särskilt om du har aggressivt vatten. Med en väldimensionerad ackumulatortank är du väl förberedd för framtiden och garderad med gratis solvärme.

Hitta din ackumulatortank