Logotyp

Vem vet vad vi värmer oss med i framtiden?

Uppvärmning och varmvatten är allt större delar av boendekostnaden, oavsett om du bor i villa eller äger en större fastighet. Oljan stiger till nya rekordnivåer och elpriserna följer efter. Därför överväger många att byta värmeanläggning.

Det här är en investering som du får leva med i många år framåt. Ska det bli lönsamt gäller det att satsa rätt och inte bli fånge i ett nytt bränsle som också börjar stiga i pris. Det har hänt förr. Efter oljekrisen på 1970-talet var trenden direktverkande el. ”Slipp oljeberoendet och få en enkel installation på köpet”, löd budskapet.Till en början var det inga problem, löften om låga kostnader och enkel installation infriades. Idag är det annorlunda. Du som har direktverkande el önskar att du valt annorlunda för 30 år sedan.Tänk om du satsat på ett annat energislag eller åtminstone satsat på vattenburen värme.

Du som idag står i begrepp att investera i ny uppvärmning löper risken att göra om samma misstag. Idag står det klart att det är lika illa att bli beroende av el som av olja.Vad ska du välja?